La Manga

11.05.2021

La Manga er en halvøy i regionen Murcia som ligger på Costa Calida (Den varme kysten). De første byggene ble oppført i 1963 og siden har utviklingen vært dramatisk og La Manga er nå i realiteten helt utbygd. De siste ti årene har antallet tilreisende turister økt sterkt, og området besøkes årlig av flere hundre tusen mennesker. I all hovedsak består La Mangas byggmasse av privateide leiligheter, noen få hoteller og lokalt næringsliv er begrenset til servicenæring.

Mar Menor er navnet på sjøen som ligger mellom La Manga og fastlandet, og den får vannet sitt fra Middelhavet. Temperaturen i Mar Menor er normalt noe høyere enn på Middelhavssiden, spesielt om sommeren. Stedet er kjent for sine gode forhold for kiting og dykking.  

La Manga er bygget på en sandbank, og senere er grunnen forsterket av spanske myndigheter og utbyggere for å hindre at vær og vann skal vaske vekk sanden som naturen har brukt flere tusen år på å skylle opp. Fra start til slutt er La Manga om lag 25 kilometer lang, og har kun innfartsåre i en ende.