Santa Pola

20.05.2021

På vei sørover fra Alicante passerer du Santa Pola, som foruten saltproduksjon også har en av Costa Blancas største og mest kjente fiskehavner. Santa Polas historiske utvikling er hovedsakelig basert på fiske. Allerede i det fjerde århundre før Kristus var det bosetninger i området, som i de siste tiårene har etablert seg som en betydelig turistdestinasjon.

Santa Pola har ca.35000 innbyggere og kommunen utgjør et areal på 52, 8 kvadratkilometer hvorav store deler er erklært som naturreservat. Vest for sentrum ligger reservatet el Parque Natural de las Salinas de Santa Pola. Mens reservatene la Sierra og la Cabo de Santa Pola befinner seg på østsiden. 

Sentrum av Santa Pola domineres av havnen og den gamle middelalder festningen - El Castillo-Fortaleza. I sommerhalvåret invaderes kommunen av solhungrige turister både fra Spania og andre europeiske land. Det finnes også en stadig voksende utenlandsk befolkning. Santa Pola fremstår som en sjarmerende Middelhavslandsby med flere innbydende strender og en rekke utfluktsmuligheter i umiddelbar nærhet.

Rundt 4 kilometer ut fra el Cabo de Santa Pola og 8 kilometer fra havnen i Santa Pola ligger øya Tabarca, som er Valenciaregionens eneste bebodde øy. Til tross for nærheten til Santa Pola er den 400 meter brede og 2.000 meter lange øya underlagt Alicantes administrasjon. Tabarca er den minste av Spanias øyer som er permanent bebodd, med rundt 50 fastboende. Denne bør du absolutt besøke.